“Četvrti ragby kids fest” 23. maja u Zenici

Zbog pandemije korona virusa Evropska ragbi asocijacija uvela je stroge mjere. U većini evropskih zemalja više od godinu dana suspendovana su sva takmičenja. Kako bi održali kontinuitet u radu i organizaciji takmičenja, u Ragbi klubu Čelik ulažu velike napore na organizaciji „Četvrtog ragby kids festa“ koji se treba održati u Zenici 23. maja na Kamberovića polju.

„Imamo zaista velike restrikcije u pogledu organizacije svih takmičenja. Moram napomenuti da je u Evropi svega nekoliko država uspjelo održati takmičenja na amaterskom nivou. Ako uzmemo u obzir da su sve velike ragbi nacije stopirale takmičenje na amaterskom nivou i održavaju samo profesionalna takmičenja, mi smo ipak uspjeli održati neki kontinuitet. Moramo biti svjesni svih rizika koje nosi pandemija sa sobom. Mi ćemo u saradnji sa našim nadležnim tijelima organizovati naredni Četvrti ragbi Kids festival. Plan je da on bude 23. maja i biće jednodnevni. Mi ne znamo da li će nam doći gosti iz inostranstva ili će to biti  samo učesnici iz BiH“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mirza Oruč, trener u omladinskoj školi Ragbi kluba Čelik.

Pozivi za učešće poslani su klubovima iz Italije i Francuske ali će sve zavisiti od epidemioloških prilika. Trenutno je izvjesno da će osim djece iz Ragbi kluba Čelik učestvovati selekcije ragbi klubova Herceg iz Mostara i Gladijatori iz Dervente. (M.P.)