Čelik sjajnom igrom protiv Borca stigao do prve pobjede u Ligi za prvaka

Košarkaši Čelika upisali su prvu pobjedu u  Ligi 6 za prvaka BiH. Na domaćem parketu pobjedili su  ekipu Borca sa 78:66.

Ekipa trenera Josipa Pandže odigrala je odličnu utakmicu  u kojem je sasvim zasluženo  pobjedila. Nakon izjednačene igre u prvim minutama Čelik je prvu dionicu završio sa  25:18. U drugom periodu domaći su  nastavili  sa dobrom igrom, pa su na poluvrijeme otišli  pri rezultatu 44:32 za Čelik. U drugom dijelu bolja igra gostiju ali ipak nisu uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Bilo je  63:51. Za tri minuta igre u posljednjoj dionici Borac je stigao na 68:60, ali ipak na kraju Čelik je došao do pobjede rezultatome 78:66. Kod gostiju Lescaut je postigao 16, dok je Đumić dodao 11 poena.

U redovima Čelika, Haris Delalić je pokazao odličnu  formu sa 22 poena i 10 skokova, Milivoje Božović je imao 18 poena i 13 skokova, dok je Haris Ćurevac dodao 18 poena.

Naredni susret u okviru Lige 6 za prvaka Čelik igra u gostima protiv Leotara, dok će naknadno osigrati susrete sa Igokeom i Sparsima.(M.P.)