Savez izviđača Zenice organizuje online takmičenje ONE WORLD – IPI 2021

U nemogućnosti da ugostimo na planiranim interetničkim aktivnostima između kampova zbog COVID 19 propisanih mjera prijatelje iz drugih gradova, naš programing team je odlučio da organizuje dvomjesečno online takmičenje ONE WORLD – IPI 2021, poručuju iz Saveza izviđača Grada Zenica.

U okviru obilježavanja Dana planete 22.04.2021 Savez će ogranizovati niz aktivnosti koje će biti uključene u Izviđački proljetni izazov i 24. i 25. aprila organizovati različite ekološke aktivnosti na teritoriji cijelog grada Zenica u dvadesetak grupa sa po 10 učesnika.

“One world – Izviđački proljetni izazov” je online takmičenje koje se sastoji iz niza zadataka izviđačkog i ekološkog karaktera koji će u takmičarima potaknuti timski duh, maštu, kreativnost, pomoći pri razvoju psiho-fizičkih osobina kao i staviti na test poznavanje novih tehnologija. Takmičenje se odnosi na kategoriju djece i adolescenata uzrasta 11-15 godina, a u pripremi i realizaciji istog učestvuje više od 30 mladih i odraslih volontera.

Organizator, Savez izviđača grada Zenica, je za sve učesnike pripremio prigodne poklone a najbolje očekuju vrijedne nagrade.

Ono što je važno je da će online format omogućiti učešće velikog broja gradova i sredina ne samo iz Bosne i Hercegovine, već cijele regije zemalja jugoistočne Evrope.

Nakon realizacije aktivnosti i velikog online eventa koji će se održati 05. juna, nadamo se da ćemo polučiti nova iskustva kako bi u narednim godinama ovakav vid interetničkih i ekoloških aktivnosti između kampova podigli na jedan novi nivo

Ispod pogledajte propozicije aktivnosti koje su upućene na više od 100 izviđačkih nevladinih udruženja.

Ova aktivnost je podržana od Ambasade SAD u BiH i Grada Zenica