Odbojkašice “Željezare” u nedjelju dočekuju ekipu “Mikasa”

Ovogodišnju ligašku sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH, odbojkašice “Željezare” Zenica odlično su odigrale. U grupi Jug bile su prve sa odličnim učinkom od 14 pobjeda i jednim porazom. Prvo mjesto u grupi otvorilo je  put za doigravanje za Super ligu, a u prvom susretu odigranom u Tuzli poražene su su od prvaka grupe Sjever ekipe “Mikasa” iz Tuzle sa 3:0 u setovima, po setovima bilo je 25:17, 25:25:13 i 25:20. U odbojkaškom klubu “Željezara” Zenica najviše zamjerki imaju na suđenje.

„Pa naravno da je neočekivan rezultat, prije svega ja bih želio revanš u Zenici, da bude korektno suđenje. Dolje sam vidno oštećen i zbog toga je rezultat takav. Sudija je profesionalno izbacio ekipu iz ritma i mi smo izgubili 3:0“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Suljo Herceg, trener ŽOK “Željezara” Zenica.

Revanš susret za ulazak u Super ligu za odbojkašice, igra se narednog vikenda u Zenici, a ekipu trenera Sulje Hercega očekuje težak zadatak.

„Moja ekipa je dokazala da je jako dobra ekipa, da ima fenomalne rezultate, tako da im  vjerujem. Pripremit ćemo ih na to i dat ćemo trista posto da uđemo, to nam je cilj. Sezona je bila uspješna, ali sve će biti đaba ako ne uđemo u Super ligu, jer takav je sport. Ja se ipak nadam da će sve dobro završiti i da ćemo uspjeti ući iostavriti dobre rezultate“, optimista je trener zeničkih odbojkašica Suljo Herceg.

Meč Željezara Zenica-Mikasa na programu je u nedjelju 4. aprila u Sali Prve Gimnazije sa početkom u 15:30 minuta. (M. P.)