UZ LIVE PRENOS: Specijalni program na RTV Zenica povodom Dana Zenice

Radio-televizija Zenica i ove godine povodom Dana Zenice, 20. marta, priprema poseban, svečani specijalni program posvećen rođendanu našeg Grada. Tokom ove subote na svim platformama naše kuće bit ćete u prilici pratiti sadržaje i programe obilježavanja ovog datuma, a dva događaja putem TV ekrana dosimo uživo u vaše domove.

Po prvi put u historiji RTVZE realizujemo program uživo sa Smetova, omiljenog izletišta Zeničanki i Zeničana, koje će uskoro biti obogaćeno dodatnim tursitičkim sadržajima. Naime u subotu, 20. marta, na Dan Zenice bit će položen kamen temeljac za izgradnju Eko kuće. Ovom svečanom i izuzetno značajnom događaju prisustvovat će dužnosnici Bosne i Hercegovine, predstavnici viših nivoa vlasti, Federacije BiH, Zeničko-dobojskog kantona, članovi Gradskog vijeća Zenice i gradonačelnik Fuad Kasumović. U revijalnom dijelu programa na Smetovima nastupit će članovi Saveza izviđača Grada Zenica i Duvački orkestar Zenica, a u ulozi moderatora gledate ćete naše članove Omladinske redakcije “Iz mlade zjenice”, Naidu i Dinu. Program na Smetovima bit će održan u skladu sa preporukama Kriznog štaba i maksimalno poštivanje aktuelnih epidemioloških mjera, ali svi zainteresovani neće ostati uskraćeni za priliku da isprate ovaj događaj zahvaljujući kamerama RTV Zenica. Direktan prenos pratite od 10:30 sati uživo u program televizije koja vam je najbliža.

Nakon programa sa Smetova, samo sat vremena kasnije ponovo se uživo uključujemo u još jedan događaj, već tradicionalan kada je u pitanju obilježavanje Dana Zenice. Naime od 12:00 sati u Bosanskom narodnom pozorištu počinje Svečana akademija i Svečana sjednica Gradskog vijeća Zenica. Protokolom je predviđeno da se na sjednici građanima obrate gradonačelnik Fuad Kasumović i predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica, Almir Babajić.

Gradonačelnik Kasumović će na svečanoj sjednici uručiti zahvalnice policijskim službenicima Policijske uprave Zenica, nagradu koju je gradonačelnik Zenice ustanovio 2017. godine. Naravno, ovom prilikom bit će dodjeljene i Nagrade Grada Zenice, “Grb Zenice”, “Nagrada Zenice” i “Plaketa Zenice”, a bit će dodijeljeno i priznanje Počasni građaninom Zenice.

Direktan prenos iz BNP-a podsjećamo možete pratiti uživo od 12:00 sati u program TV Zenica uz moderaciju našim “mladih zjenica”, Deniz i Ahmeda. Svečana akademija u Bosanskom narodnom pozorištu će također biti održana bez publike, uz poštivanje akutuelnih epidemioloških mjera.