Dvije pobjede i jedan poraz učinak zeničkih ligaša u odbojkaškim ligama Federacije BiH

Dvije pobjede i jedan poraz učinak je zeničkih ligaša u odbojkaškim ligama Federacije BiH.

Vrijednu pobjedu u Super ligi za muškarce ostvarili su odbojkaši “Blok-Block Out”. U okviru 14. kola na domaćem parketu sa 3:1 pobijedili su ekipu “Breza 1934”. Bila je ovo treća prvenstvena pobjeda zeničkih odbojkaša. Trenutno su peti na tabeli sa osam bodova.

U narednom kolu “Blok out” igra u gostima sa ekipom sarajevske “Bosne”. U Super ligi za odbojkašice ekipa “Čelik-R” izgubila je na domaćem terenu od “Napretka” iz Odžaka sa 0:3 u setovima. Dvije pobjede i 13 poraza omjer je odbojkašica “Čelika” nakon 15. kola. Sa šest bodova pretposljednje su osme na tabeli.

Naredno kolo donosi im duel sa “Bosnom” iz Kalesije. Vrijednu pobjedu upisale su i odbojkašice “Željezare” Zenica u okviru 14. kola Prve lige Federacije BiH u grupi Jug, gdje su u derbi susretu slavile su u gostima kod “Breze 1934” sa 0:3, po setovima bilo je 17:25, 23:25 i 13:25. Bila je ovo 13 pobjeda za prvo mjesto na tabeli i baraž za ulazak u Super ligu sa prvakom iz druge grupe Federalne lige odbojkaškim klubom “Mikasa” iz Tuzle.

Prije toga odigrat će meč 15. kola sa ekipom “Delminium” iz Tomislavgrada. (M. P.)