„36. PROBA“ u četvrtak na sceni Zeničkog pozorišta

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će u četvrtak, 11. marta u 19:30 sati biti izvedena predstava „36. PROBA“, u režiji Lajle Kaikčije i u produkciji Zeničkog pozorišta.

Predstava je premijerno izvedena pod naslovom „28. PROBA“, u režiji Lajle Kaikčije i u dramaturgiji Emine Omerović. Kako je predstava po svemu drugačiji i eksperimentalni projekat nastao u vrijeme pandemije, koji se svakom izvedbom nadograđuje i mijenja, tako je naziv svake izvedbe, zapravo, naziv nove „probe“. Za osmu repriznu izvedbu, koja će biti odigrana u četvrtak u zeničkom BNP-u, ova predstava nosi naziv „36. PROBA“. U predstavi igraju: Anđela Ilić, Enes Salković, Lana Delić, Nusmir Muharemović, Selma Mehanović i Zlatan Školjić. Predstava je nastala kao kolektivni autorski projekat.

U subotu, 13. marta u 18 sati će biti izvedena predstava za bebe „Prije nego dijete zaspi“ autora i reditelja Miroljuba Mijatovića, u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se odvijaju u skladu sa važećim higijensko-epidemiloškim mjerama.