Ekipa RK “Čelik” otputovala na pripreme u Ajdinoviće

U drugi dio sezone u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, Rukometni klub “Čelik” ulazi sa velikim ambicijama. Prvi dio lige okončao je na drugom mjestu sa omjerom 10:1 u pobjedama.

Tri boda je zaostatka od vodećeg “Gradačca 1954”, a nastavak donosi derbi u Zenici upravo sa “Gradačcem” koji će riješiti pitanje plasmana u Premijer ligu. U prvom susretu “Gradačac” je bio uspješniji sa 28:26, a kako bi što spremnije dočekali prvoligaške okršaje, trener Seldin Rizvanović, trenažni proces je započeo u januaru.

Danas su otputovali u Ajdinoviće gdje će obaviti posljednju fazu priprema, a uz trenera Rizvanovića na put je krenulo 20 igrača.

„Ovo je neki vid karantinskih priprema, da se ekipa malo zbliži. Radit ćemo na taktičkim varijantama, imat ćemo na raspolaganju dvoranu. Ajdinovići su centar koji sve pruža što nama treba, već smo bili tamo pretprošle godine i jednostavno infrastruktura je takva, da se sve možete realizovati. Ostajemo četiri dana, a u ta četiri dana ćemo realizovati osam treninga. Planirali smo odigrati jednu prijateljsku utakmicu u povratku sa “Bosnom” iz Sarajeva i mislim da je ovo pravi pogodak, da se malo zbližimo i da jači startamo sa drugim dijelom lige. Igrat ćemo protiv Donjeg Vakufa, naravno kao favoriti“, izjavio je za Zenicainfo.ba, šef stručnog štaba Rukometnog kluba “Čelik”, Seldin Rizvanović.

Ekipa RK “Čelik” u pauzi se pojačala za nekolicinu igrača, pa uz postojeći roster u kojem su iskusni Dervenčić, Begagić, Šijaković, Gušić i drugi, u nastavku lige puno se očekuje i od mlađih igrača.

„Mi svakako vjerujemo da možemo ispuniti svoj cilj, a to je Premijer liga, pogotovo ako uzmemo u obzir da su nam u pauzi došla pojačanja, naročito ako spomenemo Korjenića koji je došao na desnog beka. Vjerujem da ćemo sada sve ispuniti, jer ćemo biti u nekoj vrsti karantita. Svi smo optimistični kada je u pitanju plasman u Premijer ligu, a protiv Gradačca ćemo igrati na svom terenu i tu smo favoriti. Nakon priprema bit ćemo fizički još bolji i vjerujem da možemo do Premijer lige“, izjavio je pred odlazak kapiten ekipe Faris Mrako.

U pauzi prvenstva dres Rukometnog kluba “Čelik” obukli su: desni bek Samir Korjenića i golman Adi Delalić.

U prvom kolu nastavka takmičenja “Čelik” će 27. februara ugostiti ekipu Donjeg Vakufa. (M. P.)