Iako treniraju u teškim uslovima, zeničke teniserke ostvaruju vrhunske rezultate

FOTO: Zenicainfo.ba

Banja Luka je bila domaćin Zimskog prvenstva BiH u tenisu za uzrast do 16 godina. Asja Salkanović, članica teniskog kluba “AS” ostvarila je izvanredan uspjeh osvojivši prvo mjesto, gdje je u finalu savladala Anastaziju Ignjatić  iz Banja Luke sa 2:0 u setovima (6:1 i 7:6).

“Zadovoljna sam nastupom, imala sam puno teških mečeva. Pokazala sam vrhunsku formu, a polufinale mi je bilo teže od finala, jer u polufinalu sam igrala tri seta, a u finalu dva. Slijedi Državno prvenstvo do 18 godina gdje očekujem ponovo dobre rezultate“, izjavila je za Zenica info.ba, Asja Salkanović, članica TK „AS“.

Odličan rezultat je ostvarila i njena klupska kolegica Emina Čabro koja je osvojila treće mjesto. U polufinalu je izgubila od finalistkinje Anastazije Ignjatić sa 2:0.

“Jako sam zadovoljna svojim rezultatima i želim se zahvaliti svojim trenerima i klupskim kolegama na velikoj podršci. Ovo je samo jedan od rezultata koji ćemo mi, nadam se ove godine ostvariti“, naglasila je nakon nastupa u Banja Luci, Emina Čabro.

Dobri rezultati, na početku sezone, potvrđuju dobar i stručan rad svih trenera u teniskom klubu “AS”, a najveći problem su loši uslovi za rad u zimskom periodu.

“Ono što ovaj uspjeh čini još većim jeste činjenica da u zimskom periodu  već godinama u Zenici ne postoje adekvatni uslovi za rad, nikakav balon. Prinuđeni smo da skoro svaki dan idemo u Sarajevo, što iziskuje kako dodatno vrijeme i dodatne troškove“, izjavila je Lamija Čabro, trenerica u teniskom klubu „AS“.

Već narednog vikenda slijede novi nastupi, u Sarajevu će se održati Zimsko prvenstvo BiH za teniserke do 18 godina, a u Doboju prvenstvo za dječake. (M. P.)