Zenički hotel Rudar uskoro ponovo na licitaciji, početna cijena oko tri miliona KM

FOTO: Web
Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio v. d. direktora Rudnika mrkog uglja Zenica Dragan Peranović koji je dodao da će dio novca biti usmjeren i za rješavanje penzionsanja rudara koji još uvijek nisu dobili rješenja.

“Prodaja hotela Rudar ranije nije održana do kraja zbog određenih problema u vezi s uplatom depozita u iznosu od 300.000 KM po potencijalnom kupcu. S obzirom na to da su svi problemi otklonjeni, narednih dana bi trebala ponovo biti raspisana javna prodaja hotela Rudar, čime ćemo regulisati penzionisanje naših rudara”, kazao je Peranović.

Prvu prodaju hotela Rudar u oktobru 2019. godine raspisao je Kantonalni porezni ured i to radi izmirenja poreznih dugovanja, a početna cijena na licitaciji iznosila je 3,1 milion KM. Hotel s dvorištem i kafanom prodavao se po principu viđeno – kupljeno, a nalazi se u blizini zgrade RMU Zenica i Glavne gradske magistrale.

Hotel već godinama nije u upotrebi, a uprkos tome već na prvoj prodaji javilo se nekoliko kupaca koji su bili spremni kupiti ovu nekretninu. Termin nove prodaje hotela bit će naknadno objavljen.