Barbarez: Očito je da nisam kandidat za selektora, “oni” su davno odlučili

Kako je zaključio bivši kapiten Zmajeva, “očito je da više nije kandidat za selektora”. Zahvalio se navijačima i javnosti na svakodnevnoj podršci.

“Puno ljudi mi se posljednjih dana javlja, šalje poruke, zaustavlja me na cesti, daju mi podršku i nadaju se da ću ja biti selektor reprezentacije. Mislim da svi oni zaslužuju da znaju istinu, da ja ustvari od razgovora više nisam imao nikakvog kontakta s bilo kim iz saveza. Očito je da ja već odavno nisam kandidat i da su se ‘oni’ davno odlučili za nekog drugog. I bolje tako, jer kao što sam rekao ranije, nikada nisam i neću biti dio nečijih igara.

Žao mi je samo jer, prema vašoj podršci i reakcijama, vjerujem da nije bila samo moja želja da budem selektor, nego i želja navijača… Zato želim još jednom reći veliko hvala za sve što doživljam od prvog dana od kada sam u reprezentaciji, pa sve do danas, kao i za ono što tek dolazi, jer ovo je posebna veza koju niko ne može promijeniti. Ponosan sam što šte uvijek uz mene i što ste mi ovakva podrška i još jednom vam hvala svima, na svakoj poruci, na svakom pozivu, na svakom rukovanju, na svakom pozdravu s druge strane ulice. Bez vas ne bih bio ono što jesam i na tome vam veliko hvala!!!”, napisao je Barbarez.

U komentarima su se nakon toga oglasili i bh. reprezentativci poput Miralema Pjanića i Ibrahima Šehića pruživši podršku popularnom Barbi, a nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić poručio je da je “gospodin”.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija BiH još uvijek nije dobila novog selektora budući da je posljednja sjednica Izvršnog odbora prekinuta jer nisu željeli glasati bez prisustva svih članova. Barbarez je bio prijedlog Emira Spahića za novog selektora, ali je Komitet za izbor selektora procijenio da je bolji kandidat bugarski trener Ivaylo Petev o kojem će glasati IO.

Nastavak sjednice Izvršnog odbora NS BiH održat će se u četvrtak, a tada će članovi ponovo glasati o Petevu. Bugarski trener će postati selektor BiH ukoliko dobije 11 glasova od 15 članova Izvršnog odbora, od kojih mora biti bar po jedan glas od sve tri nacionalne komponente.

Ukoliko Petev ne dobije podršku više od dvije trećine članova Izvršnog odbora, onda će bugarski stručnjak biti definitivno prekrižen kao Bajevićev nasljednik.