Rukometaši BiH nakon preokreta neočekivano izgubili u Estoniji

FOTO: Web
Nakon što smo poveli sa 1:0, Estonija je bila nešto bolji protivnik na početku utakmice te su imali prednost sve do rezultata 4:4. Potom su izabranici Bilana Šumana preuzeli inicijativu. Drugi put u vodstvo dolazimo kod rezultata 5:4 i jedan duži period igralo se gol za golom. Kako se primicao kraj poluvremena prednost je rasla, ali ona niti jednom nije bila veća od tri pogotka.

Upravo je toliko bilo na kraju poluvremena budući da je bh. selekcija imala prednost rezultatom 14:11. Najbolji u redovima naše ekipe u prvom poluvremenu bio je Ovčina sa pet pogodaka.

U sličnom ritmu nastavilo se igrati u drugom poluvremenu, ali je bh. selekcija počela posustajati pa su Estonci na 15-ak minuta prije kraja meča uspjeli izjednačiti na 17:17.

Naši su počeli igrati neprepoznatljivo loše pa su Estonci došli i do preokreta 10 minuta prije kraja meča (19:18). Od tada se igralo gol za golom. BiH bi izjednačila, ali Estonija opet dolazila u vodstvo i tako nekoliko puta. Ipak, domaći tri minute prije kraja meča dolaze do osjetnije prednosti, koju su sačuvali do kraja meča te na kraju slavili neočekivanu pobjedu od tri gola razlike (24:21).

Najbolji u redovima BiH bio je Alen Ovčina sa šest pogodaka, dok su Nikola Prce i Marko Panić zabili po tri gola. Neuhvatljivi kod Estonaca bili su Kaspar Lees i Karl Toom koji su postigli po osam golova.

Vrijedi istaći da je naša selekcija prije utakmice imala užasan tretman kod domaćina budući da je dva dana bila praktično zatvorena u hotelu s izuzetno lošim uvjetima i bez šansi za normalne treninge i obroke.

BiH je na četvrtom mjestu u grupi 2 s dva poraza iz dvije utakmice. Estonija ima jednu pobjedu kao i Austrija, dok je Njemačka prva s tri pobjede.