Gradsko vijeće Zenice na današnjoj sjednici usvojilo izvještaje o radu 13 javnih preduzeća i ustanova

Treća sjednica novog saziva Gradskog vijeća Zenice održana je danas. Na dnevnom redu bili su izvještaji o radu javnih preduzeća i ustanova.  

Gradsko vijeće je danas razmatralo i usvojilo sve izvještaje o radu javnih preduzeća i ustanova, koji su se uglavnom odnosili na pretprošlu godinu. Razlog što su se na dnevnom redu našli izvještaji za 2019. pa i 2018. je taj što su sjednice tokom prošle godine održavane u uslovima pandemije, kaže pomoćnica gradonačelnika za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove, Sabira Helvida.

Vijećnici su razmatrali i usvojili izvještaje o radu javnih preduzeća Vodovod i kanalizacija, Grijanje, Zenicagas, Parking servis, Gradsko groblje, Tržnica, Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada, Regionalne deponije Mošćanica, Gradske narodne kuhinje, ustanova Dom porodica, Centar za socijalni rad i Dom za stara lica, te Razvojne agencije Zeda.

Tokom sjednice mogli su saznati da se 7.366 domaćinstava i poslovnih prostora tokom 2019. godine isključilo sa sistema daljinskog grijanja. Izvršni direktor za pravne poslove u Javnom preduzeću Grijanje, Zijad Porča, izrazio je uvjerenje da će se sa početkom rada nove toplane, u aprilu ove godine, i uspostave stabilnog izvora energije, većina njih ponovo uključiti na sistem daljinskog grijanja.

Danas je također usvojen prijedlog vijećnika većine u Gradskom vijeću o imenovanju članova stalnih radnih tijela Gradskog vijeća, te članova Ocjenjivačkog suda i Etičke komisije. (S. S.)