Zenička policija lišila slobode državljanina Maroka zbog izvršenog razbojništva

Dana 26.12.2020. godine, oko 06:30 sati, u Zenici, na lokalitetu Kamberovića polja, izvršeno je razbojništvo na način da su dva nepoznata lica, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, presrela žensku osobu G.S., iz Zenice, te od iste, uz upotrebu fizičke snage, otuđila ručnu torbu u kojoj se nalazio novčanik sa ličnim dokumentima oštećene i novcem u iznosu od 330,00 KM i mobilni telefon marke “Samsung”. Nakon izvršenja razbojništva, nepoznati izvršioci su se sa otuđenim predmetima udaljili u nepoznatom pravcu, dok se oštećena obratila za ljekarsku pomoć u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su kod iste, od strane dežurnog ljekara, konstatovane lakše tjelesne povrede.

Nakon što je prijavljeno izvršenje navedenog krivičnog djela, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su, u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, preduzeli opsežne i koordinirane mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog razbojništva i otkrivanju počinilaca istog. Kao rezultat naznačenih aktivnosti, policijski službenici su locirali i lišili slobode lice R.K., rođeno 2002. godine, državljanin Maroka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, te prikupljenih dokaza i obavještenja, navedeno lice je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, na čiji prijedlog je od strane Kantonalnog suda u Zenici određena mjera pritvora prema osumnjičenom R.K.

 

MUP ZDK