Zeničani Novu 2021. godinu većinom proveli u užem krugu porodice

FOTO: Zenicainfo.ba

Zeničanke i Zeničani, dočekali su novu 2021. godinu u užem grugu porodice. Podsjećamo, zbog pandemije koronavirusa po prvi put nije bilo organizovanog dočeka na otvorenom, niti u ugostiteljskim objektima.

Ono što je bilo evidentno jeste da su ispoštovane sve prepuruke Kriznog štaba.

Oprostili smo se od godine, koja je mnogima ostala u ružnom sjećanju, prije svega zbog pandemije koronavirusa. Od nove svi očekuju da nam pruži mnogo više sreće, bezbrižnosti i što je najbitnije zdravlja.

Po prvi put nije bilo organizovanog dočeka na otvorenom, niti u ugostiteljskim objektima. Da sve prođe u najboljem redu ponovo su se pobrinuli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koji su tokom večeri i noći vršili pojačane kontrole, te nadzor nad mjerama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Novogodišnja noć ostat će zabilježena i po nikad manjem broju pregleda i intervencija službe Hitne pomoći zeničkog Doma zdravlja.

I u ostalim službama ističu da je protekla noć protekla mirno i bez većih problema. Ako se po jutru poznaje dan možemo se nadati da će godina pred nama u svakom pogledu biti bolja. U to ime sretna vam Nova 2021. godina. (R. Š.)