Tokom vikenda u BiH pretežno oblačno vrijeme bez padavina

Danas će u većem dijelu Bosne preovladavati dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije će biti na zapadu i jugozapadu Bosne te na planinama i u Hercegovini. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 stepena Celzija, na jugu zemlje od 3 do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, u sunčanijim područjima od 8 do 13 stepeni.

Ozbiljnijih promjena neće biti ni u subotu, 19. decembra, gdje će u većem dijelu Bosne ponovo preovladavati dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije će biti na zapadu i jugozapadu Bosne, kao i na planinama i u Hercegovini.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje od 3 do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, u sunčanijim područjima od 8 do 13 stepeni.

Posljednjeg dana vikenda, u nedjelju, 20. decembra, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti i magle. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 na jugu zemlje do 13 stepeni.