U subotu na domaćem parketu RK “Čelik” dočekuje ekipu Krajine

Prvi dio takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH-grupa Sjever bliži se kraju, a posljednje kolo jesenjeg dijela na programu je u subotu 5. decembra. Nakon pobjede u Tešnju u prošlom kolu protiv Bosne TS sa 45:34 nastavili su sa intezivnim pripremama za subotnji meč. U posljednjem kolu Čelik će ugostiti ekipu Krajine, a u zeničkom ligašu veliku pažnju poklanjaju mjerama zaštite i poštivanja epidemioloških mjera protiv Covid 19. Do sada nisu imali problema sa koronavirisuom i otkazivanjem susreta.

U RK Čeliku dalje ističu da su svi igrači jako posvećeni ostvarivanju cilja – Premijer liga BiH i da je zbog toga konkurencija u timu za prvu sedmorku i dalje jako velika.

„Što se tiče igrača i uprave kluba, mi smo 100 posto sigurni da možemo ostvariti, na kraju proljetnog dijela prvenstva, takav rezultat koji će nas direktno voditi u Premijer ligu BiH i Evropu. Pošto smo Gradski klub kojeg su osnovale vlasti Zenice prije 70 godina, potrebno je da nas Gradska uprava podrži i mi garantujemo da će naš grad već na proljeće imati rukometnog premijerligaša”, izjavio je za klubski portal najstariji igrač i lider, živa legenda RK Čelika, Aldin Begagić.

Utakmicu poslednjeg prvenstvenog kola RK Čelik igra u subotu, 5. decembra, sa početkom u 15 sati, u Areni “Husejin Sajlović” Zenica, bez prisustva publike. (M. P.)