RUKOMET: Oba zenička ligaša upisali pobjede

Rukometaši Čelika vratili su iz Sankog Mosta sa punim plijenom, gdje su upisali sedmu prvenstvenu pobjedu. U okviru 9. kola Prve rukometne lige Federacije BiH slavili su protiv Sane 7 sa 36:28.

Na ovo gostovanje trener Seldin Rizvanović nije poveo nekolicinu igrača, pa su izostali Mirza Dervenčić i Amel Omerspahić zbog bolesti, Danijel Jurić i Harun Alihodžić zbog posla, Dženan Hodžić i Haris Muhić iz porodičnih razloga. Kod Čelika su najviše golova postigli Aldin Begagić i Slaven Šijaković i to po sedam.

Nakon utakmice trener Seldin Rizvanović je izjavio: ”Igrali smo tačno toliko-koliko treba da pobijedimo i pobijedili smo sa osam golova razlike. Ova utakmica je bez nekog velikog takmičarskog značaja, ostalo nam je još tri kola do kraja ovog dijela prvenstva, a onda je na proljeće nastavak borbe za prvo mjesto, posebna historijska utakmica sa RK Gradačcom u Zenici”.

Naredne srijede, 25. novembra, u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici, RK Čelik igra zaostalu utakmicu 8. kola protiv RK Rudara iz Banovića, a u subotu, 28. novembra, Čelik u 9. kolu gostuje u Tešnju, kod Bosne TS, te se sve utakmice igraju bez prisustva publike.

Uspješan vikend imao je i mlađi zenički ligaš Čelik Junior, koji je na domaćem parketu bio bolji od Bosne TS iz Tešnja sa 34:21. Bila je ovo šesta prvenstvena pobjeda izabranika trenera Vladimira Zeljke, a juniori su nastupili bez dvojice prvotimaca Kobilice i Baltića. Kod Čelik Juniora najefikasniji su bili Muhamed Ajanović sa sedam, Faris Telalović šest golova.

U narednom 10. kolu ŠR Čelik Junior je domaćin ekipi Žepča. (M. P.)