4. kolo Košarkaškog prvenstva BiH: U subotu Čelik – Mladost u Areni “Husejin Smajlović”

FOTO: Zenicainfo.ba

Košarkaški Čelika imali su loš start u prvenstvu BiH. Upisali su dva poraza u gostima od Širokog i Proma, dok su u drugom kolu pauzirali. Priliku da upišu prve bodove imaju u 4. kolu protiv Mladosti.

Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su o narednoj utakmici govorili Goran Bulajić, predsjednik kluba i košarkaš Milivoje Božović.

“Sigurni smo da ćemo protiv ekipe Mladosti na domaćem terenu, čak i ako nema publike, prvu domaću utakmicu otvoriti pobjedom. Znate da smo jednu utakmicu pauzirali, zbog izostanka Igoeke u domaćem prvenstvu. Bit će ograničen broj pasivnih i aktivnih učesnika utakmica, zdravstveni bilten je dobar, a obezbijedit će se i live prijenos u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH. Nadam se jednoj dobroj predstavi, jer je ekipa dovoljno spremna i mislim da je naučila mnogo iz dvije prethodne utakmice. Imamo kvalitetan roster i možemo do pobjede”, izjavio je na današnjoj press konferenciji Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik.

U susretu protiv Proma, Milivoje Božović, na parketu je proveo 36 minuta i bio je najefikasniji u ekipi sa 23 poena.

„Nismo startali kako smo željeli, pa sada imamo imperativ pobjede. Moje mišljenje i većine nas u ekipi je da imamo mnogo veći kvalitet nego što smo prikazali u Donjem Vakufu. Treba nam jedna pobjeda, evo sada protiv Mladosti da uhvatimo zalet i da krenemo ka gornjem dijelu tabele”, optimista je košarkaš Milivoje Božović.

Utakmica 4. kola Košarkaškog prvenstva BiH, Čelik-Mladost igra se 24. oktobra od 20 sati u Areni “Husejin Smajlović”, bez prisustva publike. (M. P.)