Radionica “Izrada nakita – Hobby or art career” u ZEDI

U okviru trećeg ciklusa implementacije projekta „Budi kreativan i ti!“ ZEDA organizuje novu radionicu: „IZRADA NAKITA – HOBBY OR ART CAREER“. Radi se o radionici na kojoj će učesnici naučiti proces pravljenja nakita i mogućnosti koje perlice, kristali, kopče, privjesci, sajle i klješta pružaju.

Nakit je neizostavan ukras na svima onima koji drže do svog izgleda i žele izgledati lijepo, neobično i privlačno. Mnogi izdvajaju velike sume novca kako bi kupili unikatne, ručno rađene primjerke nakita koje će uskladiti s odjevnim kombinacijama.

“Društvene mreže pune su kreativaca koje se bave izradom nakita koristeći različite tehnike. Ukoliko ste razmišljali da se i sami okušate u pravljenju nakita i dobijete hobi koji ćete uskoro možda baš i vi promovisati putem društvenih mreža, te ga pretvoriti u posao, prijavite se. Da biste znali da li ste u pravljenju nakita vješti, hoćete li to moći i znati, morate pokušati, a da biste pokušali, morate se prijaviti na 032 449-412 (kontakt osoba je Ajna Dedić).  Prednost imaju oni koji do sada nisu učestvovali na našim radionicama i oni koji su dokazali da su naučeno nastavili primjenjivati”, poručili su iz ZEDE.

Radionica je namijenjena za ciljnu grupu od 15 do 50 godina, a održat će se u utorak, 3. novembra 2020. godine sa početkom od 10 sati u prostorijama Agencije ZEDA, na adresi Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb, II sprat- Impulsni kreativni centar. Rok za prijave traje do popune mjesta!

Ovaj projekt ima za cilj jačanje kompetencija i sticanje novih vještina, te ekonomsko osnaživanje žena.

Projekat „Budi kreativan i TI“ finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica.

VAŽNA NAPOMENA: Svi učesnici su dužni nositi maske tokom radionice odnosno ponašati se u skladu sa Naredbom Križnog štaba civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine.