MUP ZDK: Provedba konkursa uz novi Pravilnik

FOTO: Zenicainfo.ba

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona objavilo je javni konkurs za prijem ukupno 125 policijskih službenika, od čega njih 110 u činu policajac i 15 u činu mlađi inspektor.

Policijski komesar, Semir Šut je u izjavi za RTV Zenica potvrdio da će se način i raspored testiranja obaviti po novom pravilniku koji je, kako kaže, sačinjen da otkloni sve sumnje u regularnost bilo koje faze.

Semir Šut

“Između ostalog, predviđeno je da predstavnici medija mogu prisustvovati testiranju, kao i monitoringu nevladinih organizacija, sa kojima pregovaramo o njihovom učešću, elektronskog pregleda testova iz opće pismenosti i nadzora svih faza provedbe konkursa gdje bi doza subjektivnosti mogla biti ocijenjena visokim stepenom, mi smo otklonili te sumnje”, naglasio je komesar Šut.

O modalitetima provođenja prestojećeg konkursa za prijem novih policijskih službenika, danas je komesar Šut u Upravi policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona razgovarao sa Stephenom T. Glaserom, direktorom Ureda za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i provođenje zakona (INL) Ministarstva vanjskih poslova SAD-a.

Tom prilikom je gospodin Glaser uručio policijskom komesaru Semiru Šutu donaciju koja sadrži sredstva za dezinfekciju koja će koristiti za zaštitu zdravlja policijskih službenika Zeničko-dobojskog kantona prilikom obavljanja svojih redovnih poslova. (Š. B.)