Podmlađena ekipa Borca trenutno na diobi 5. i 6. mjesta na tabeli sa ekipom Vareša

FOTO: Zenicainfo.ba

Nakon višegodišnje pauze nogometni klub Borac iz Tetova u sezoni 2020/21. uspio se vratiti u Kantonalnu ligu. Zahvaljujući grupi vrijednih entuzijasta obezbijeđena su finansijska sredstva za takmičenje. Podmlađena ekipa predvođena trenerom Branislavom Vidovićem, u osam kola upisala je tri pobjede, jedan neriješen rezultat i četiri poraza. Sa 10 bodova trenutno su na diobi petog i šestog mjesta na tabeli sa ekipom Vareša.

“Mi smo se kasno skupili, nekih 21 dan prije početka lige. Nismo znali hoćemo li ući u ligu ili ne. Uprava je donijela odluku da uđemo u ovaj dio priče sa jednim podmlađenim sastavom. Ovo su sve mladi momci i nemamo problema sa sastavom do 21 godine, imamo 7-8 momaka do 21 godine i nešto malo iskusnijih igrača. Nije nam ni raspored išao na ruku, a imali smo dva gostovanja. Uglavnom zadovoljan sam do sada postignutim rezultatima”, izjavio je za Zenicainfo.ba, Branislav Vidović, trener NK Borac.

Najveći problem za nogometaše Borca je to što ne mogu igrati na svom stadionu u Tetovu već domaće utakmice igraju na Kamberovića polju.

Sportski direktor kluba Miralem Šišić, uz nekolicinu prijatelja i sponzora kluba pokrenuo je inicijativu za rekonstrukciju stadiona u Tetovu.

Branislav Vidović

“Ne uklapamo se u u tu priču, ne udovoljavamo nekima. Kada nešto tražimo kažu nam da smo friški i tek smo počeli sa takmičenjem. Ipak do sada se odazvao veći broj ljudi, kroz sponzorstva za klub. Trenutno radimo na projektu rekonstrukcije stadiona, a planiramo uraditi potporni zid sa donje strane stadiona do puta, gdje ćemo dobiti i tribine. Također, planiramo obnoviti i gornju tribinu, teren koji treba nivelisati. Pričamo i sa Čelikom, oni planiraju dogodine mijenjati travanjak, pa bi mogli čak dobiti travu sa Bilinog polja”, izjavio je Miralem Šišić, sportski direktor NK Borac.

„Mi ćemo se truditi svim silama da vratimo publiku na ovaj stadion i da dobijemo dozvolu  da igramo ovdje, jer ovo je naš bastion. Svi znaju da je Borac ovdje bio nepobjediv, a ko je ovdje odnio bodove mogao je komotno u viši rang takmičenja”, kazao je trener Branislav Vidović.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela Kantonalne lige, Borac gostuje u Nemili. (M. P.)