Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 14.10.2020. godine, u 16,10 sati, u mjestu Mošćanica, službenici Policijske stanice Crkvice su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka J87-T-676, kojim je upravljalo lice Š.N., rođeno 1966. godine, iz Viteza. Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da navedeno lice vrši prijevoz uglja u količini od 2 840 kilograma, bez odgovarajuće dokumentacije. Sporni ugalj je oduzet, te su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Kakanj

U toku noći 13/14.10.2020. godine, u mjestu Ribnica, od strane nepoznatog lica, iz radnih mašina vlasništvo kompanije „Tvornica cementa Kakanj” d.d. Kakanj, otuđeno je oko 600 litara pogonskog goriva. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 14.10.2020. godine, u 08,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići se obratilo lice D.R., uposlenik benzinske pumpe “Almy”, u ulici Radnička, i tom prilikom prijavilo da je dana 13.10.2020. godine, u poslijepodnevnim satima, od strane nepoznatog lica izvršeno plaćanje novčanicom od 100 Eura, koja svojim izgledom asocira na falsifikat. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 14.10.2020. godine, u 09,00 sati, u mjestu Čobe, od strane nepoznatog lica izvršeno je presijecanje optičkog kabla vlasništvo kompanije “BH Telecom” d.d. Sarajevo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Olovo

U neutvrđenom vremenskom periodu, u mjestima Magulica i Kamensko, od strane nepoznatih lica izvršena je krađa dijelova opreme iz objekata vlasništvo kompanije “BH Telecom” d.d. Sarajevo. Izvršeni su uviđaji od strane istražitelja Policijske stanice Olovo, te su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenih krivičnih djela.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

 

MUPZDK