Korona u BiH: 389 novozaraženih i 13 umrlih u posljednja 24 sata

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.514 uzoraka, od kojih je 260 pozitivno na koronu. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada su testirana ukupno 169.023 uzorka, a korona je potvrđena kod 19.465 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječena su 16.104 pacijenta, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 180 pacijenata. Trenutno je aktivno 2.777 slučajeva pozitivnih na koronavirus.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 10 novih smrtnih ishoda. S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 584 i to 390 muškaraca i 194 žene.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo, Univerzitetskom kliničkom centru, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 656 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 127 osoba.

Radi se o 69 muških i 58 ženskih osoba, od kojih je 33 mlađe, 75 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 44 osobe su iz Banje Luke, 13 iz Pala, osam iz Bijeljine, sedam iz Zvornika, po šest iz Laktaša i Mrkonjić Grada, po pet iz Kotor Varoši i Prijedora, četiri iz Trebinja, tri iz Nevesinja, po dvije iz Bosanske Gradiške, Lopara, Rogatice, Stanara, Teslića, Foče i Čajniča i po jedna iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Bosanske Dubice, Modriče, Bosanskog Novog, Oštre Luke, Petrovca, Prnjavora, Ribnika, Srpca i Čelinca.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Radi se o dvije žene i jednom muškarcu starije životne dobi iz Kneževa, Prijedora i Banje Luke.

U Brčkom je u posljednja 24 sata zabilježeno dvoje novozaraženih.