Gradonačelnik Kasumović uručio vaučer za Udruženja penzionera Grada Zenica

FOTO: Zenicainfo.ba

Vaučer za nabavku prehrambenih artikala za socijalno ugrožene penzionere, danas je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice uručio predstavnicima Udruženja penzionera Grada Zenica.

Riječ je o vaučerima u vrijednosti od 100.000 KM koji će biti utrošeni za nabavku osnovnih životnih namirnica od kojih će se praviti paketi i dijeliti najugroženijim članovima ovog Udruženja.

“Mi brojimo 17.000 članova od kojih blizu 12.000 prima minimalnu penziju i svaka pomoć je vrlo značajna tim prije što ovo nije i jedina od Gradske uprave koju smo dobili proteklih godina. Mi ćemo ove pakete podijeliti onima koji su u stanju socijalne potrebe i koji su sami, do kojih niko ne dolazi kako bi osjetili da nisu sami i ostavljeni”, poručio je Emin Sijerčić, predsjednik zeničkih penzionera.

“Danas u dogovoru sa Udruženjem penzionera, a ovo smo predvidjeli još prošle godine u budžetu, uručujemo ovaj vaučer s namjerom da ih penzioneri iskoriste na najbolji način. Sretan sam zbog toga jer to su građani koji su ovu državu gradili i sad imaju mizerne penzije od kojih ne mogu dostojanstveno živjeti”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Podijeljeno će biti oko 3.000 paketa koji će sadržavati osnovne životne i higijenske potrepštine. (B. D.)