SDP Zenica potpisao sporazum o zajedničkim političkim načelima sa Fuadom Kasumovićem

FOTO: Zenicainfo.ba

Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Zenica, Mladen Simić, potpisao je danas sporazum zasnovan na zajedničkim političkim načelima sa nezavisnim kandidatom za gradonačelnika, Fuadom Kasumovićem. Time je zvanično podržana kandidatura sadašnjeg gradonačelnika Zenice na lokalnim izborima za novi mandat. Svečanom potpisivanju sporazuma, prisustvovao je i predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić.

“Ovo je prvi programski predizborni sporazum potpisan u Bosni i Hercegovini i baziran je isključivo na zajednički podržanim programskim načelima”, istaknuto je danas.

“SDP-ov predizborni program ponuđen je prethodno i drugim nezavisnim kandidatima za gradonačelnika Zenice, a Kasumović je izrazio spremnost da podrži mjere koje predlažemo”, istakao je Simić ovom prilikom.

Gradonačelnik i nezavisni kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima, Fuad Kasumović, istakao je kako SDP jedini nudi program sa konkretnim rješenjima za probleme grada, za razliku od SDA, A-SDA i dijela SBB-a, te da je to partija koja tri godine i 11 mjeseci, uz razne blokade i mukotrpno, radi na poboljšanju životnih pitanja Zenice.

“Moj cilj je da za dvije godine preuzmemo Kanton”, jer sistem se mora resetovati, kazao je Kasumović.

Predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić, podržao je danas odluku Glavnog odbora SDP-a da podrži kandidaturu Fuada Kasumovića za gradonačelnika Zenice, izrazivši zadovoljstvo napretkom i aktivnostima ove stranke u Zenici. (Sanja Stević)