Odbojkašice ŽOK “Željezara Zenica” sutra u gostima protiv ekipe iz Lukavca

FOTO: Zenicainfo.ba

Utakmice ¼ finala Kupa Odbojkaškog saveza Federacije BiH igraju se 7. i 8. oktobra.

Mjesto u društvu osam najboljih obezbijedila je i ekipa Ženskog odbojkaškog kluba “Željezara Zenica”. Članice Prve lige Federacije BiH u okviru ¼ finala kupa sastaju se u gostima sa premierligašem, ekipom “Smeča” u Lukavcu. Ova utakmica igra se sutra 7. oktobra od 19 sati.

Plasman u završnicu Kup takmičenja predstavlja veliki uspjeh za zeničke odbojkašice i treba biti uvod u narednu takmičarsku sezonu koja starta 17. oktobra. Međutim, kako je danas za Zenicainfo.ba izjavila Senada Čerimović, predsjednica ŽOK “Željezara Zenica”, njena ekipa suočena je sa velikim problemima kada je u pitanju trenažni proces.

Iako je ostalo još nekih desetak dana do početka lige, ekipa “Željezare” nije dobila zeleno svjetlo za ulazak u salu Opće Gimnazije gdje je do sada trenirala i igrala prvenstvene susrete.
Kako je kazala gospođa Čerimović, informisana je od direktora škole da je školski odbor negativno odgovorio na zahtjev Odbojkaškog kluba “Željezara Zenica” i neće im biti omogućen ulazak u salu. Zbog toga su odbojkašice “Željezare”, kako kaže Čerimović prinuđene da treniraju u jednoj Sali u Vitezu, jer su sve školske dvorane u Zenici zauzete od strane škola košarke.

Također, prema tvrdnjama iz Odbojkaškog kluba “Željezara Zenica” ranije su dobili obećanja da će im biti omogućen ulazak u Arenu, ali ni to nije ispunjeno.

 

Mirsad Pripoljac