U RK “Čelik” se vratio i Ismar Kahrić, još jedno ovosezonsko pojačanje

Rukometni klub Čelik u novu prvenstvenu sezonu ulazi sa još jednim povratnikom u klub. Radi se o Ismaru Kahriću, koji je posljednju sezonu proveo u premijerligašu Sloga u Gornjem Vakufu.

Nakon jedne sezone izbivanja iz Čelika (nastupao za premijerligaša Slogu iz Gornjeg Vakufa), u RK Čelik se vatio sjajni pivot Ismar Kahrić

Devetnaestogodišnji juniorski reprezentativac BiH je prije dvije godine bio dobitnik nagrade ”Srce Čelika – najveća rukometna nada”

“Sretan sam zbog povratka među staru raju u Klubu. Kad sam odlazio iz RK Čelika, izjavio sam da se iz Sloge mogu vratiti jedino u Čelik. Iskreno, imao sam 4-5 poziva iz premijerligaških i federalnih timova ali, kada sam odlučio otići iz Gornjeg Vakufa, nisam se dvoumio nijednog trenutka, odmah sam se ”prijavio” u svoj Čelik. Obavio sam razgovore sa predsjednikom Škrbićem i trenerom Rizvanovićem i, evo me, tu gdje sam i bio. Volim ovaj klub i ove ljude. Organizacija i rad kluba su fenomenalni. Imamo sjajan tim i sto posto idemo u Premijer ligu!” izjavio je Ismar Kahrić, nakon što je sa predsjednikom Čelika Panetom Škrbićem potpisao novi ugovor za RK Čelik.

Ismar Kahrić ima 19 godina, juniorski je reprezentativac BiH. Igra u oba smijera, na poziciji pivota u napadu, a posebna mu je odlika čvrsta, prosto betonska igra u odbrani. Spada u red najperspektivnijih mladih rukometaša u BiH, a još prije dvije godine u Čeliku je dobio specijalnu nagradu ”Srce Čelika – najveća rukometna nada”.

Predsjednik Kluba Pane Škrbić o povratku Ismara Kahrića u RK Čelik kaže:

“Ismar Kahrić je pravi rukometni biser. O njegovom povratku u Čelik dogovorili smo se za svega dva minuta, jer je želja za povratkom bila obostrana! Njegov povratak je istinsko ovosezonsko pojačanje kluba. Inače, ova godina je, rekao bih, godina povrataka u Čelik. Da podsjetim: vratio nam se (iz Španije) krilo Jasmin Omerović, tu su i bek Mirza Dervenčić i golman Riad Polić. Ismar, zajedno sa novajlijama u timu, mladim Antom Dragičevićem i Admirom Kišićem, kao i sa našim ”domaćim” mladim snagama Farisom Mrakom, Danijelom Jurićem, Franjom Duđak-om, Mirsadom Čelenkom, Adijem Mešinovićem, Ajanom Seketom i drugima, čini sjajnu ekipu mladih igrača za budućnost RK Čelika. Uz starije, predvođene dirigentom igre Čelika Slavenom Šijakovićem i doajenima Aldinom Begagićem i Edinom Gušićem, mi smo spremni da ove godine, pod stručnim vođstvom našeg stratega Seldina Rizvanovića, osvojimo prvo mjesto u Ligi i vratimo se u Premijer ligu BiH. Ismare, dobro nam došao ponovo u RK Čelik”, izjavio je Pane Škrbić.

Početak prvenstvene sezone prolongiran, u petak protiv RK Iskre

O tome koliko se cijeni novi tim RK Čelika govori i činjenica da je, nakon što je početak prvenstvene sezone prolongiran za 3. oktobar, Upravu RK Čelika telefonski kontaktiralo čak osam timova koji traže odigravanje prijateljskih utakmica pred početak prvenstva.

“Tražili su nas za odigravanje utakmica Davor Kadić iz RK Slobode, Tuzla, Sloga, Gornji Vakuf, Slavija – Istočno Sarajevo, naš bivši igrač Goran Šarenac koji vodi Lokomotivu u Brčkom, RK Bosna, Sarajevo, RK Maglaj, RK Sloga Doboj i RK Iskra Bugojno. Utakmicu sa Iskrom smo dogovorili još za vrijeme turnira Zaim Kobilica, tako da u petak, 25. septembra, igramo sa Iskrom u Bugojnu”, kažu iz Uprave RK Čelika.