MUP ZDK: Na području Zenice izvršene dvije krađe

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U periodu od 19.09. do 22.09.2020. godine, u mjestu Lopate, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo Ć.S., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena određena količina srebrenog nakita. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršene teške krađe poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 22.09.2020. godine, u 20,00 sati, u mjestu Poratje, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica H.I., rođenog 1991. godine, iz Zenice, kojom prilikom su pronašli trideset tableta i devet sadržaja biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U toku noći 21/22.09.2020. godine, u ulici Prve zeničke brigade, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa pet bicikala vlasništvo lica Z.F., iz Zenice. Od strane policijskih službenika poduzete su mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 22.09.2020. godine, u ulici Aleja Šehida Resula, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica Z.E., iz Visokog, kojom prilikom je otuđena određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Vareš

U toku noći 21/22.09.2020. godine, u ulici Čaršija, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u trgovačku radnju “LDE”, vlasništvo lica L.D., iz Vareša, kojom prilikom je otuđena određena količina novca i cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

 

MUPZDK