Sredstva za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje dobilo 44 korisnika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je prijedlog Zaključka o odobravanju sredstava u iznosu od 70.500,00 KM, na ime jednokratne pomoći za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje.

Sredstva će na prijedlog Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenica dobiti 44 korisnika iz Zenice.

Ovo je treća godina za redom kako Grad Zenica realizuje navedenu aktivnost, i kao i prethodnih godina smo se potrudili da obezbijedimo sredstva za sve aplikante koji su ispunili uslove iz Pravilnika.

Zainteresovanost građana za ovim vidom pomoći je sve veća, a prema informacijama korisnika navedena pomoć im itekako dobro dođe.

“Od 45 aplikanata, uslove su prema Pravilniku ispunila 44 korisnika. Lani smo podsjećam, za ovaj projekat opredijelili 63.000,00 KM i bili smo prvi grad u Zeničko-dobojskom kantonu koji na ovaj način podržava svoje građane. Sada isplaćujemo 70.500,00 KM i od srca želim sugrađanima da ova sredstva donesu sreću u njihove domove”, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu je pismenim putem informisala korisnike o rezultatima poziva i dodijeljenim iznosima.