FOTO: Asfaltiranje puta u Kovanićima započelo incidentom mještana

FOTO: Zenicainfo.ba

Zahvaljujući sredstvima Grada Zenice jutros je u mjestu Kovanići počelo asfaltiranje puta u dužini od 600 metara.

“Ovo je nastavak ulaganja Gradske uprave Zenica u razvoj seoskih područja i samo je dio ulaganja u našu mjesnu zajednicu, gdje su osim pomenutog asfaltiranja, završeni zemljani radovi za betoniranje i druge dionice puta u dužini od 700 metara, a odvijaju se i pripremne aktivnosti za sanaciju Društvenog doma”, navodi Mujo Garanović, sekretar za mjesne zajednice Nemilskog sliva.

“Danas je započelo asfaltiranje puta, čiji završetak očekujemo za dva – tri dana, koje će mnogo značiti za ovdašnje mještane, jer su imali uvijek velikih problema posebno zimi, kada se oborinske vode zalede i gornji dio Kovanića praktično bude odsječen i bez putne komunikacije”, pojašnjava sekretar za mjesne zajednice Nemilskog sliva.

Prije dolaska naše ekipe u Kovanićima se desio i incident, gdje je napadnut predsjednik ove mjesne zajednice, koji je, prema riječima dežurnog operativnog u MUP-u ZDK, zadobio teže tjelesne povrede, nakon čega je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar Kantonalne bolnice u Zenici, gdje mu je ukazana medicinska pomoć.

“Policijska stanica Nemila obaviještena je da je u 11:55 sati u Kovanićima došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane lica N.M. iz ovog mjesta prema licu N.S. koje je zadobilo teže tjelesne povrede, nakon čega je treće lice M.Dž. nanijelo povrede licu N.M. Napadači, odnosno lica N.M. i M.Dž. lišeni su slobode i prema njima će biti poduzete potrebne mjere, a o svemu je upoznat i nadležni tužilac”, naveo nam je u telefonskoj izjavi dežurni operativni MUP-a ZDK, dodajući da su mjesto događaja obezbijedili policijski službenici Policijske stanice Nemila, dok su uviđaj obavili policijski službenici Odjeljenja krim-policije Policijske uprave 1.

Vesna Jovanović