RK Čelik narednog vikenda organizuje Memorijalni turnir “Zaim Kobilica”

Šesto izdanje Memorijalnog rukometnog turnira „Zaim Kobilica“ u organizaciji RK Čelik bit će održano 19. i 20. septembra u Areni Husejin Smajlović.

Zbog epidemiološke situacije u BIH i regionu izostaće učešće ekipe iz inostranstva kojima su bile upućene pozivnice, između ostalog Vardara, Partizana iz Beograda, Željezničara iz Niša i prošlogodišnjeg pobjednika ekipe Umag.

„Vrlo je važno da će turnir biti održan u potpunosti uz pridržavanje Kovid mjera. Svi osim igrača i stručnog štaba će morati nositi maske i držati distancu. Utakmice će se igrati bez prisustva publike. Ovo je jedan od najjačih turnira u BIH. Žalimo što zbog korone nismo uspjeli organizovati turnir sa ekipama iz inostranstva, bio bi to veoma jak turnir. Naredne godine ćemo organizovati još jači turnir kada ćemo nadam se slaviti ulazak u Premijer ligu“, izjavio je na press konferenciji Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Na turniru će osim domaćina Čelika nastupiti dva premijerligaša, Bosna iz Visokog i Iskra iz Bugojna, dok je četvrti učesnik federalni ligaš Jajce. U prvoj polufinalnoj utakmici u subotu od 17:00 sati sastaju se Čelik-Jajce a u drugoj od 19:00 sati Bosna/Visoko/-Iskra /Bugojno/. Drugog dana susret za treće mjesto igra se u 17, a finale od 19 sati.

„Ja mogu reći da mi vrijedno radimo. Odradili smo 41 trening od 10. avgusta. Radimo dva puta dnevno. Imamo veliki izbor igrača. Na svakoj poziciji je jaka konkurencija. Od turnira očekujemo dobru igru i da prođemo svi bez povreda. Meni je rezultat u drugom planu. Mi smo tempirali formu za početak lige. Svakako da ćemo na turniru probati sve varijante i da vidimo na koga se može pouzdati u prvenstvu. Dolaze nam dosta kvalitetne ekipe i poznajemo jedni druge, osim Jajca koji nam je nepoznanica. Mi ćemo dati sve od sebe i igrati svoju igru“, naglasio je Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba RK Čelik.

 

„Želimo pokazati na kojem smo nivou i sve što smo uradili. Nadamo se da ćemo sve odraditi što smo vježbali. Ono što je dobro da ekipa nikada nije bila kompletnija. Sezona će biti duga i naporna a sa ovim brojem igrača imamo šanse da se plasiramo u Premijer ligu“, optimista je Faris Mrako, kapiten RK Čelik.

Za tri prvoplasirane ekipe obezbjeđeni su pehari, a biće dodijeljena priznanja za najboljeg igrača, strijelca i golmana turnira. Turnir će se igrati bez prisustva publike uz poštivanje svih zakonskih mjera o zdravstvenoj zaštiti. (M.P.)