FOTO: Održana kreativna radionica “Oblikovanje gipsom”

FOTO: Zenicainfo.ba

“Oblikovanje gipsom” bila je tema kreativne radionice koju je zenička razvojna agencija ZEDA organizovala danas u sklopu svog projekta „Budi kreativan i ti“.

“Ovo je sedma radionica, organizovana kao dio ovog projekta, a prva sa ovom temom i izazvala je zaista veliko interesovanje, tako da smo sigurni da ćemo je ponoviti još jednom do kraja ove godine, kako bi omogućili učešće većem broju zainteresovanih”, kaže Ajna  Dedić, portparolka Agencije ZEDA.

Oblikovanje gipsom je neobična i vrlo kreativna tehnika, koja zahtijeva brzinu i spretnost, ali daje veliku mogućnost oblikovanja različitih ukrasnih predmeta, te učesnici ove, kao i ostalih radionica organizovanih u sklopu projekta „Budi kreativan i ti“ imaju mogućnost steći novi hobi, kojeg kasnije mogu pretvoriti i u posao i mogućnost zarade, što i jeste cilj ovog projekta.

“Dobra vijest je da nakon svake radionice od naših učesnica dobijamo feedback u vidu poslanih nam fotografija sa njihovim radovima, koje samostalno urade, čime nam pokazuju da su vještine naučene na našim radionicama nastavili usavršavati”, navodi portparolka Agencije ZEDA, napominjući da je u toku i nagradna igra u sklopu istog projekta, kojom žele podstaći sve one koji završe kreativne radionice da se nastave time i dalje baviti.

Ovu radionicu kao i sve ostale pratila je primjena potrebnih higijensko-epidemioloških mjera, poput nošenja zaštitnih maski, poštivanja nužnih distanci, ali i smanjenog broja učesnika.

Vesna Jovanović