Zahvalnica CEV-a gradonačelniku Kasumoviću za odličnu organizaciju EP u odbojci

Predstavnici Odbojkaškog saveza BIH, Alija Fatić, Miloš Jelčić i Adnan Talić, uručili su danas predstavnicima odbojkaških klubova iz Zenice donaciju -odbojkaške lopte za veliki doprinos u organizaciji Evropskog prvenstva u odbojci za Juniorke U – 19, koje je krajem avgusta održano u Zenici.

Tom prilikom u ime odbojkaških klubova Čelik-R, Željezara Zenica i akademije Block out, zahvalila se Senada Čerimović, predsjednica ŽOK Željezara Zenica.

„Zahvljujemo se odbojkaškom savezu na donaciji u loptama  što će nam puno značiti u radu. Evropsko prvenstvo će mnogo uticati na promociju odbojke u Zenici“, izjavila je Senada Čerimović, predsjednica ŽOK Željezara Zenica.

Na adresu Odbojkaškog saveza BIH i gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, iz Evropske odbojkaške konfederacije, stiglo je pismo zahvale za odličnu organizaciju Evropskog prvenstva i poseban doprinos gradonačelnika Fuada Kasumovića i grada Zenica. Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BIH uručio je danas gradonačelniku i posebnu zahvalnicu u ime odbojkaškog saveza naše države za veliku pomoć u organizaciji evropskog prvenstva.

„To je bio najveći sportski događaj u svijetu u ovoj godini u doba korona virusa. Veoma sam sretan da je predsjednik Evropske odbojkaške konfederacije, CEV-a lično se zahvalio meni i gradu Zenica. Grad Zenica je četvrti grad u BIH i on će uvijek podržavati velike sportske događaje. I dalje pozivamo i druge  reprezentacije i najavljujemo u januaru veliki odbojkaški događaj u Zenici“, izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenica za Zenicainfo.ba, nakon uručenja zahvalnice.

Kako je danas izjavio Alija Fatić, predsjednik OS BiH, savez je danas u potpunosti izmirio sve troškove organizacije prvenstva koji su iznosili 714.000 KM.

„Mi smo na adresu gradonačelnika Zenice iz CEV-a dobili zahvalnicu za pomoć u organizaciji EP u odbojci za juniorke. Gradonačelnik Fuad Kasumović nam je jedini pomogao uz ostale sponzore. Posjetom predstavnika evropske konfederacije bili su veoma zadovoljni organizacijom i uslovima u Zenici. Na osnovu manifestacije u Zenici  Evropska odbojkaška federacija radi Covid protokol za Ligu šampiona. Dobili smo visoke ocjene za organizaciju i zadovoljni smo“, naglasio je Alija Fatić, predsjednik OS BiH.

Predstavnici Odbojkaškog saveza BIH najavili su da će Zenica u januaru naredne godine biti ponovo u znaku odbojke. Od 13. do 17. januara u našem gradu će se održati Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u odbojci za seniorke. Osim naše reprezentacije u grupi su još selekcije Latvije, Češke i Slovenije. (M.P.)