Gradonačelnik Kasumović posjetio OŠ “Skender Kulenović”, prvačićima poželio sretan početak školovanja

Povodom početka nove školske godine danas su gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović i pomoćnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Sumea Mujkanović posjetili Osnovnu školu „Skender Kulenović“ u naselju Radakovo.

Priređena je prigodna priredba dobrodošlice za učenike prvačiće i njihove roditelje.

Gradonačelnik Kasumović poželio je prvačićima ugodan boravak prvog dana nove školske godine i sretan početak školovanja, te im uručio prigodne zaštitne maske.

„Gradska uprava je i ove godine realizovala meni jedan od dražih projekata, a to opremanje prvačića sa udžbenicima i torbama“, istakao je gradonačelnik Kasumović, podsjetivši da je budžetski novac, koji je prije njegovog mandata izdvajan za političke stranke, usmjerio za školarce.

„Jedina mi je želja da ovi prvačići, kada jednog dana postanu intelektualci, ne traže selamet u drugim državama“, poručio je gradonačelnik Zenice.

Direktor OŠ „Skender Kulenović“, Amel Kablar je naglasio da je prijem učenika prvačića proveden uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

„Nadam se da će prvačići pamtiti do kraja života ovaj dan i ja im želim sretno školovanje“, kazao je direktor Kablar, podsjetivši da je do sada upisano76 prvačića, ali će se konačan broj znati sredinom ili do kraja septembra.

-Ovaj dio grada se kontinuirano širi i možda je to razlog što u ovoj školi raste broj učenika,dodao je Kablar.(Š.B.)