Večeras u programu ZSF2020 manifestacija “Sretno đaci prvaci”

Večeras je četvrta festivalska noć ovogodišnjeg Zenica Summer Festa 2020 online. U redovnom terminu putem svih platformi RTV Zenica možete pratiti zabavno-kulturnu manifestaciju “Sretno đaci prvaci”. Organizator ove manifestacije je Grad Zenica.

„Sretno đaci prvaci“ ima za cilj da obraduje polaznike u prve razrede Osnovnih škola i obezbijedi im udžbenike i školski pribor. Ove godine na poklon će dobiti i ruksake. Prethodnih godina Grad Zenica je u saradnji sa osnovnim školama nabavljao udžbenike za prvačiće koji su učenicima davani na revers, a sadaostaju u njihovom vlasništvu. Nažalost, zbog epidemiološke situacije ove godine nisu planirana zajednička druženja.

„Ove godine je planirano da prvog dana škole Gradonačelnik  Fuad Kasumović ipak dođe u jednu od škola u Zenici i daruje poklone za školu i đake prvake. Osim udžbenika i školskog pribora ove godine đaci dobijaju i ruksake prilagođene njihovom uzrastu te maske sa aplikacijama „Sretno đaci prvaci“, kazala nam je Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika za društvene djelatnosti.(E.S.)