ZSF 2020 ONLINE: Večeras koncert Kamernog simfonijskog orkestra

Večeras je na programu „Zenica Summer Fest Online“ planiran koncert „Muzike raspoloženja“ Kamernog simfonijskog orkestra Zenica.

Riječ je o koncertu koji i dan-danas prepričavamo. Iskreno, malo smo bili zbrinuti kako će sve to izgledati s obzirom na to da smo scenu postavili u odavno ispražnjen bazen u gradskom parku, ali kad su postavljena svjetla, ozvučenje i orkestar shvatili smo da je to bio pun pogodak. Ne treba zaboraviti ni to da smo pripremili jako popularn repertoar koji je zenička publika jako dobro prihvatila. Imali smo i tehnički problem, solista Bartolomej Stanković je imao kvar na automobilu, pa nije stigao ne generalnu probu, već uoči samog koncerta. No to publika ništa nije mogla primjetiti, a Radio-televiija Zenica je tehničku realizaciju uradila vrlo profesionalno. Bilo je više od 1.000 gledalaca, a mnoge kolege muzičari su ostavljali komentare odušvljenja na kanalu YouTube mjesecima poslije. Taj nam je koncert održan u okviru „Zenica Summer Festa 2018“, na kraju krajeva dao motiva i snage da izađemo vani, iz zatvorenih koncertnih sala, pred našu publiku“, kaže Ahmo Muharemović, rukovodilac Kamernog simfonijskog orkestra u Zenici, napominjući da bi to Gradskoj upravi trebalo poslužiti kao motiv da se u gradskom parku napravi proscenarij za neke naredne javne nastupe.

Večeras od 20,30 sati na svim platformama RTV Zenica, kao i ZSF trgu možete pratiti koncert „Muzika raspoloženja“ tokom kojeg su, izmedju ostalih, izvedena Hrvatska rapsodija i odlomci iz filmske muzike Forrest Gump i Ljubavna priča. (Alma Huskić)