BZK Preporod Zenica: Promocija knjige “Radi tebe” autora Jusufa Bajrektarevića

„Radi tebe“ naziv je knjige autora Jusufa Bajrektarevića iz Cazina, promovisane sinoć u bašti Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Zenica.

Uz autora, o knjizi su govorili : Mirza Husetić, predsjednik zeničkog Preporoda;  Afan Abazović, turistički vodič;  Harun efendija Hodžić;  demobilisani major Armije R BiH i docent doktor Ajdin Huseinspahić.

„Knjiga „Radi tebe“ sjećanje je na istinit, potresan događaj o Bošnjacima iz dijaspore, koji su se odrekli lagodnog života na Zapadu i vođeni idejom slobodne, nezavisne i prkosne domovine, došli u Bosnu i Hercegovinu tokom posljednjeg rata da je brane od agresora, navodi autor Jusuf Bajrektarević.

Kazivanje je to, zapravo u funkciji istine, humanizma i njegovanja heroja, te kulture pamćenja.

„Na današnji dan 1.189 godine na Bilinom polju potpisana je čuvena Povelja Kulina bana, najstariji dosad pronađeni, očuvani bosanski državni dokument i jedan od najzanačajnijih dokumaneta BH povijesti, a večerašnja promocija je i organizovana u čast obilježavanja ovog  značajnog  datuma, napominje Mirza Husetić“, predsjednik BZK „Preporod“ u Zenici.(V.J.)