FOTO: Spektakularnim vatrometom i koncertom otvoren Zenica Summer Fest 2020

Večeras je 10-minutnim vatrometom svečano otvoren ZSF ONLINE 2020.

U 22 dana ovogodišnjeg izdanja Zenica Summer Fest Online imat ćemo priliku vidjeti retrospektivu prethodna dva festivala, ali i nekoliko novih programskih sadržaja. Čast da Festival proglasi otvorenim pripala je Sumei Mujkanović, pomoćnici gradonačelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene i Alenu Kapkoviću, direktoru Aura osiguranja za FBiH, stalnog partnera Festivala.

Nakon spektakularnog vatrometa, ZSF Online je počeo odličnim koncertom zeničkog Ansambla Anantango, a nastavljen solističkim koncertom naše sugrađanke Senke Slipac. Članovi Ansambla Anantango su priredili specijalno iznenađenje i nakon prve izvedene kompozicije, direktoru JP RTV ZENICA, Nandinu Škrbiću, uručili Staklenu notu “Anantango” u čast održavanja kontinuiteta Festivala.

Ono što moramo posebno naglasiti je da smo, specijalno za ovu priliku, omogućili da se naš televizijski program prati i putem interneta na adresi https://zenicainfo.ba/televizija, a svi sadržaji bit će emitovani i na našim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama. Programi će biti emitovani u jedinstvenom terminu od 20:30 sati.

Pored naših partnera Festivala – Grada Zenice, Federalnog ministarstva kulture i sporta i Aura osiguranja, ovogodišnji prijatelj ZSF Online je i kompanija LS INVEST, odnosno Gradska kafana, koja je specijalno za ZSF ONLINE obezbijedila veliki led displej putem kojeg ćemo svako festivalsko veče moći pratiti sadržaje iz ove prelijepe bašte, na Trgu Bosne i Hercegovine, odnosno kako smo mi nazvali simbolično ZSF trg.