Povratnik u redove RK Čelik: Dervenčić potpisao četvorogodišnji ugovor

Uprava Rukometnog kluba Čelik intezivno radi na dovođenju novih igrača kako bi kompletirali što bolji tim za narednu sezonu.

Nakon Farisa Mrake, Danijela Jurića i Franje Duđaka, novi četvorogodišnji ugovor za RK Čelik je potpisao i povratnik u ovaj tim, Mirza Dervenčić, najveće ovosezonsko pojačanje Čelika. Dervenčić  se nakon igranja u Bjelovaru i Krivaji vraća u svoj matični klub.

„Sretan sam da sam ponovo u svom Čeliku. Kad sam sa saigračima na terenu i kad pored sebe vidim Begu (Aldina Begagića), Gušu (Edina Gušića), Polu (Riada Polića) i ostale igrače, čini mi se da nikada nisam ni otišao iz Čelika. Sviđa mi se ona narodna: svuda pođi, kući dođi. Zaista me raduje da sam ponovo tu i da izborimo Premijer ligu BiH“ izjavio je Mirza Dervenčić nakon potpisivanja četvorogodišnjeg ugovora o vjernosti Čeliku.

„Želim Mirzi lijep boravak u Čeliku i da zajedno slavimo povratak u Premijer ligu BiH. Mirza je strašan igrač, sa iskustvom u Premijer ligi i inostranstvu. On će biti ta prevaga da ostvarimo cilj, Premijer liga i Evropa“  izjavio je Pane  Škrbić, predsjednik kluba.

 

Rukometaši Čelika od narednog ponedjeljka se vraćaju u Arenu gdje će nastaviti sa trenažnim procesom. Trener Čelika Seldin Rizvanović, pripreme za narednu seoznu  je počeo 10. augusta. U Rukometnom klubu Čelik prvu prijateljsku utakmicu su planirali za 12. septembar, zatim dvije utakmice na turniru Zaim Kobilica, 19. i 20. septembra. Kako su najavili iz stručnog štaba ekipa će biti spremna do početka oktobra. (M.P.)