Sanja Renić kandidatkinja Naše stranke za gradonačelnicu Zenice

Rukovodstvo „ Naše stranke“ Bosne i Hercegovine predstavilo je svoju kandidatkinju za gradonačelnicu Zenice Sanju Renić.

Kako je na konferenciji za novinare rekao Predrag Kojović, Zenica zaslužuje da je vodi osoba koja je uvijek na prvo mjesto stavljala interes svoga grada i svojih sugrađana.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zenice, Sanja Renić, naglasila je da je tokom prethodne četiri godine „Naša stranka“ detektovala probleme, da se nisu bavili zapošljavanjem članova i ličnim interesima, već gradom Zenicom.

„Borimo se da Zenica bude ponos BiH i primjer drugima i mislim da su građani to prepoznali”, kaže Sanja Renić, te dodaje da se uz sve probleme moraju vratiti osnovnim stvarima, a to je uključivanje što više žena u rad lokalne zajednice i upravljanje.
“Žene moraju da shvate da mogu razmišljati svojom glavom, da nisu tu samo da popune mjesta i budu podobne kako neko od njih to traži. Mi pokazujemo da to možemo. Obećavam vam da će se vratiti sloboda svim šefovima i pomoćnicima službi u gradskim službama koji će raditi kako treba, a ne pod pritiscima“, dodala je Renić.

Rukovodstvo „Naše stranke“ najavili su da će uskoro biti objavljena i lista kandidata za Gradsko vijeće. Ono što je poznato jeste da je sastavljena od mladih i poštenih ljudi s 51 posto muškaraca i 49 posto žena.(R.Š.)