Zeleni polumjesec ZDK uprkos pandemiji nastavio realizaciju redovnih aktivnosti

Zeleni polumjesec Zeničko-dobojskog kantona u toku ove godine nastavio je sa svojim redovnim djelatnostima uprkos pandemiji korona virusa.

Realizovali su nekoliko projekata i to prevashodno onih koji se odnose na rad Gradske narodne kuhinje, pomagali su i socijalno ugrožene građane, a realizovali su i projekat „Djeci u pohode“. „Od početka godine nekoliko puta smo kroz različite projekte donirali 1246 kg bravećeg i junećeg mesa, tonu i po pilećeg mesa i 450 kg brašna. Samo za potrebe Gradske narodne kuhinje donirano je oko tri tone mesa i drugih prehrambenih artikala što je danas i zvanično uručeno, a ovom donacijom obuhvaćeni su i štićenici Javne ustanove „Dom porodica“ kojima je uručeno 170 kilograma pilećeg mesa“, ističe Ibrahim Hadžimuhović, predsjednik Zelenog polumjeseca ZDK.

Od početka godine Zeleni polumjesec podijelio je 160 prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice, prikupili su 596 litara mlijeka koji su donirani đačkim domovima i medresama, a realizovali su i projekat „Djeci u pohode“ u okviru kojeg su posjetili bolesnu djecu koja se nalaze na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica i uručili im prigodne poklone.

Iako su im za sve aktivnosti, ističu iz Zelenog polumjeseca, potrebna finansijska sredstva u ovoj godini su ipak izostala, te su uputili apel nadležnim vlastima i skrenuli pažnju da im pomognu kako bi mogli nesmetano nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima. (B.D.)