Produženo trajanje javnog poziva za buduće članove socijalne samoposluge

Nastavljajući aktivnosti vezane za formiranje socijalne samoposluge u Zenici, zeničko Udruženje GEOPA, produžilo je trajanje javnog poziva za buduće članove u socijalnoj samoposluzi.

“Zbog prisutnih gužvi pri ovjeri potrebnih dokumenta, koje zainteresovani za članstvo u ovoj samoposluzi trebaju priložiti prilikom prijave na poziv, produžili smo rok za predaju dokumenata sve dokraja septembra”, pojašnjava Said Bečić, predsjednik Udruženja GEOPA, podsjećajući da se na ovaj poziv mogu javiti sva domaćinstva, koja imaju penzionera sa najnižom penzijom i domaćinstva koja po članu imaju primanja ispod 200 KM.

Podsjećamo svi oni koji steknu članstvo u socijalnoj samoposluzi, shodno vlastitoj socijalnoj situaciji ostvarivaće različite popuste pri kupovini namirnica u budućoj socijalnoj samosluzi.

“Bez podrške kantona i lokalne zajednice ovaj projekat neće uspjeti i nadamo se da će se naši dogovori sa resornim Ministarstvom ZDK, da ovaj projekat postane budžetska stavka zaživjeti, a sa upravom Grada Zenice dogovovaramo sastanak kako bi se usaglasili i uz njihovu pomoć obezbijedili prostor za ovu socijalnu samoposlugu”, ističe Said Bečić, predsjednik Udruženja GEOPA.(V.J.)