Sutra počinje sportsko-zabavni spektakl “Beach Volleyball Zenica”

Odbojkaški klub Block out iz Zenice za tri godine postojanja i rada uradio je veliki posao na popularizaciji muške odbojke u Zenici.

Uspjeli su formirati ekipu koja iza sebe ima nastup u Super ligi Federacije. Ovih dana uspješno su realizovali kamp u Neumu za mlađe kategorije. Za predstojeći vikend 8. i 9. avgusta na bazenima u Crkvicama pripremaju turnir u odbojci na pijesku “Beach Volleyball Zenica”. Prijaveljno je 20 ekipa iz BiH i regiona.

„Mi smo za tri godina postojanja doveli mušku ekipu u Zenicu. U Neumu nam je bilo divno. Ono što nas očekuje je sportsko-zabavni spektal, dolaze nam prvaci Hrvatske lige, učestvuju bh reprezentativci. To će biti specifičan turnir jer se radi o odbojci na pijesku. Mi smo napravili ovaj turnir u Zenici i prvi put smo domaćini turnira. Nakon deset dana našeg turnira u Zenici će se održati i Evropsko prvenstvo u odbojci za juniorke. Ono što Odbojkaški klub Bloc out radi jeste promocija odbojke. Želimo da je podignemo na ljestvicu više i da više ulažemo u ovaj sport, jer nam malo fali da uđemo u Premijer ligu“, izjavio je Haris Hasanica, menadžer i trener u OK Block out.

Iz ovog sportskog kolektiva su pozvali sve zeničane i zeničanke da dođu na Bazene u Crkvicama i da uz pridržavanje svih epidemioloških mjera uživaju u spektaklu, jer ih očekuje dobra zabava.

Medijski pokrovitelj“ Beach Volleyball Zenica 2020“ je RTV Zenica.(M.P.)