Gradonačelnik Kasumović nezadovoljan dinamikom radova u Perinom Hanu

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, sa saradnicima, predstavnicima službi, izvođača i nadzora, obišao je danas nekoliko naselja uz lokalni put prema Perinom Hanu, izrazivši nezadovoljstvo dinamikom realizacije projekata rekonstrukcije komunalne i putne infrastrukture u ovom dijelu Zenice.

Na potezu Ulice Bistua Nuova, u fazi su realizacije kapitalni projekti izgradnje plinovoda i vodovoda Plava voda, rekonstrukcije kanalizacione mreže i sanacije saobraćajnice. Radovi već mjesecima otežavaju komunikaciju mještana sa gradom i sa magistralnom cestom.

„Od prašine i rupa, ovdje život nije moguć. Zato sam naredio da se radovi više ne odugovlače. U narednih deset dana, moraju početi završni radovi na izgradnji moderne ceste kroz ova naselja”, istakao je nakon obilaska ovog dijela Zenice, gradonačelnik, Fuad Kasumović.

On je dodao da je na zboru građana Perinog Hana dogovoreno da se u ovom dijelu grada ne dozvole predizborne aktivnosti Stranci demokratske akcije i Stranci demokratske aktivnosti, koje smatra odgovornim za ukidanje kružnog toka na Magistralnom putu M17 u Perinom Hanu.  (Sanja S.)