Članovi SRK “Arduba” realizovali akciju čišćenja

??

U utorak su članovi Sportsko rekreativnog kluba “Arduba” iz Zenice, sekcija airsofta, očistili smeće koje ostaje iza nesavjesnih mještana, izletnika ali i udruženja.

Ovom prilikom očišćen je lokalitet iznad sela Radinovići, putem od stadiona Ravan, prema Bijeloj bari, oko šadrvana i klupa na Zmajcu, Grebu i Markovom kamenu.
Prilikom ove akcije prikupljeno je 15-ak velikih vreća smeća od 120 l. Očišćena je nekolicina mini deponija, ali smo nažalost svjedoci da je ostalo nekoliko deponija koje mi nažalost nismo bili u mogućnosti očistiti.
Podsjećamo da je ovaj lokalitet jako perspektivno izletište sa prelijepom prirodom, koju članovi našeg udruženja volonterski održavaju koliko je u našoj moći.
Ovom akcijom smo željeli da se zahvalimo mještanima MZ Radinovići jer ovaj lokalitet koristimo za svoje airsoft aktivnosti. Cilj nam je bio da očistimo ovu prelijepu prirodu za sve posjetioce ovogodišnje kulturno-vjerske manifestacije Lastavica, na dovištu Lastavica koje se nalazi u blizini ove mjesne zajednice i ovog izletišta, poručili su iz ovog kluba.