Predstavnici Evropske odbojkaške federacije prezadovoljni uslovima u Zenici

U sklopu završnih priprema za organizaciju Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke koje će se od 19. avgusta do 1. septembra održati u Zenici, danas je u jednodnevnoj inspekcijskoj posjeti boravio Ozkan Mutlugil, podpredsjednik Evropske odbojkaške federacije i član žirija takmičenja na predstojećem Evropskom prvenstvu za juniorke.

Ozkan Mutlugil je zajedno sa predstavnicima Odbojkaškog saveza BIH i Grada Zenica obišao Arenu Husejin Smajlović, gdje se uvjerio u kvalitetnu sportsku infrastrukturu koju posjeduje naš grad.

„Jako sam zadovoljan inspekcijskom posjetom. Ono što mi sviđa su izvanredni uslovi  koje ima Arena i hoteli koji su u okolini. BiH i Zenicu vidim kao dugoročnog partnera u akcijama CEV-a -Evropske odbojkaške federacije“, izjavio je kratko nakon obliska Arene Husejn Smajlović, Ozkan  Mutlugil, predsjednik žirija takmičenja Evropskog prvenstva u odbojci

 

„Kada  gospodin Ozkan koji je podpredsjednik Evropske odbojkaške federacije dođe u Zenicu i kaže da imamo najbolje uslove u BIH, to je svakako čast za naš grad koji je domaćin Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke. Mi očekujemo da u budućnosti budemo partneri u organizaciji velikih takmičenja“, kazao je Kenan Uzunović,

Delegacija Evropske odbojkaške federacije tokom dana će posjetiti zeničke hotele, te još neke infrastrukturne objekte u gradu.(M.P.)