Svi koji žele mogu donirati kurbansko meso JU “Dom – porodica” Zenica

Javna ustanova “Dom – porodica“  Zenica obavještava cijenjene donatore da će organizovati prijem kurbanskog mesa za potrebe ishrane djece koja su smještena u JU „Dom – porodica“  Zenica kao i za korisnike Gradske narodne kuhinje.

S obzirom na ograničene uslove za propisno skladištenje sirovog mesa u hladnjače, ustanova će do popune kapaciteta primati kurbansko meso od pravnih i fizičkih lica, koja su kurbane klali u objektima koji su registrovani za tu namjenu, te prilikom preuzimanja mesa imaju urednu dokumentaciju o ispravnosti mesa prije klanja (potvrda o veterinarsko-zdravstvenom pregledu prije klanja), te ispravnosti mesa poslije klanja.

Naglašavaju da će zbog visokih ljetnih temperatura primati samo cijele kurbane bez iznutrica, loja i glavuša i uz prateću dokumentaciju koja dokazuje ispravnost mesa prije i poslije klanja.

Prijem kurbanskog mesa će se vršiti do popune kapaciteta u periodu od 7:30 do 15:00 sati.

Takođe, koriste priliku da se zahvale svim dragim prijateljima koji su i do sada radost Bajrama dijelili sa njihovom djecom, te ih i ovaj put pozivaju na saradnju.

Svi donatori koji žele izvršiti uplatu donacije u novcu, koja će se koristiti za potrebe organizovanja ishrane djece koja su na smještaju u JU “Dom – porodica”, mogu to učiniti na sljedeće načine:

  • Za uplate unutar Bosne i Hercegovine na račun: 1340100000010111 otvoren kod ASA Banke,
  • Za uplate iz inostranstva na račun IBAN CODE: BA391340071300015510; SWIFT:IKBZBA2XXXX ASA BANKA D.D. SARAJEVO, BiH ili
  • Uplatom na blagajni JU DOM – PORODICA Zenica, Crkvice 20C, Zenica.

Svim našim sugrađanima i prijateljima upućujemo iskrene čestitke povodom Kurban Bajrama – Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Uprava JU DOM – PORODICA ZENICA