Odbojkašica zeničke Željezare Ana Marija Topalović na spisku igračica za EP

Selektor ženske juniorske reprezentacije BiH Natmir Buljubašić objavio je popis odbojkašica za pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo za juniorke 2020. godine.

Prvenstvo će se igrati od 19. do 31. avgusta  u Zenici i Osijeku. Na spisku selektora nalazi se 19 bh. odbojkašica. Među njima je i Ana Marija Topalović  iz Odbojkaškog kluba ,,Željezara” Zenica.

„Na tom spisku se zasluženo našla i Ana Marija Topalović iz Odbojkaškog kluba Željezara Zenica. To me posebno raduje što će na Evropskom prvenstvu biti i jedna djevojka iz Zenice“, izjavio je za Zenicainfo.ba selektor ženske juniorske reprezentacije BIH, Natmir Buljubašić.

Prema planu selektora Natmira Buljubašića pripreme za Evropsko prvenstvo će trajati 21 dan a planirani početak je 26. jula. Upravni odbor Odbojkaškog saveza Federacije BIH će odlučiti hoće li pripreme biti u Zenici ili Lukavcu.

Poziv u reprezentaciju ove mlade i talentovane odbojkašice  dokaz je kvalitetnog rada sa mlađim kategorijama u Odbojkaškom klubu Željezara Zenica.

„Ovo je dokaz da smo odradili dobar posao u protekloj sezoni. Imamo izuzetno dobru sezonu. Iznjedrili smo reprezentativku BiH i drago nam je da će naš klub predstavljati grad Zenicu na Evropskom prvenstvu“, izjavio je trener zeničke odbojkašice Suljo Herceg.

Kada je u pitanju protekla sezona Odbojkaški klub Željezara Zenica postigao je odlične rezultate. U Prvoj odbojkaškoj ligi Federacije u grupi A bio je drugi. Prema ranijim najavama odbojkašice Željezare trebale su igrati doigravanje za ulazak u Super ligu. Odlukama Upravnog odbora Federalnog saveza ostali su uskraćeni plasmana u viši rang.

„Gorak okus nakon svega. Žalosno je da se ne vrednuju rezultati. Sjedne nekoliko ljudi i kaže nećete ući u Super ligu. Na nama je da radimo još bolje i da dokažemo da zaslužujemo viši rang takmičenja“,  optimista je trener Herceg.(M.P.)