Zenica: Održana radionica o programu podrške razvoju poduzetništva

U organizaciji fondacije „Impakt“ i Gradske uprave održana je  radionica o programu podrške razvoju preduzetništva.

Svi zainteresovani mogli su dobiti sve potrebne informacije o podršci „Start up“ preduzećima i javnom pozivu koji je otvoren do 24. jula 2020. godine.

„Fondacija Impakt i Grad Zenica potpisali su sporazum o pružanju stručne i edukativne pomoći za kandidate koji se žele prijaviti na Javni poziv koji je otvoren do 22. jula 2020. godine. Svi zainteresovani moći će prisustvovati radionici na kojoj mogu izvući ono najbolje za podršku „Start up“ preduzećima. Grad Zenica realizuje ovaj projekat od 2018. godine, a u protekle dvije godine podržano je 55 „Start up“ preduzeća, na što smo ponosni“, kaže Maša Škrbić, stručni saradnik za marketing, promocije i investicije u Gradskoj upravi.

„Ove godine to će biti malo drugačije, jer će kandidati ići kroz edukaciju koja će trajati dva mjeseca, nakon toga će predati poslovne planove, a finansijska podrška je obezbijeđena za 5 najboljih kandidata koji će biti sufinansirani od strane Grada Zenica sa po 5 000 KM“, dodala je Škrbić.

Tokom radionice svoja iskustva je podijelila Džana Hamedović, ranija učesnica programa, a sada uspješnija poduzetnica.

„Sam projekat odlična je prilika da dobijete stručnu pomoć, da naučite izraditi biznis plan, te da dobijete finansijsku podršku. Meni je to pomoglo da pokrenem uspješan biznis, te pozivam sve mlade da iskoriste ovu priliku, bez obzira kakvu ideju imaju, žele li vlastiti biznis pokrenuti odmah ili ne, drugim riječima mogu saznati da li njihov biznis ima potencijala. Sam projekat, odličan je filter jer će biti odabrane najbolje ideje“, kaže Hamedović.

Javni poziv za učešće u Yep inkubatoru poslovnih ideja otvoren je do 24. jula 2020. godine.(R.Š.)